Hem
2-takt och 4-takt
2-takt och 4-takt

2-takt och 4-takt

2-taktsolja är en speciell typ av motorolja som används i 2-taktsmotorer. Dessa motorer är vanligt förekommande i kraftfulla anordningar som gräsklippare, snöslungor, båtar och mindre motorcyklar.

I en 2-taktsmotor är varje cykel i motorn en komplett arbetscykel som innefattar en explosion och en utblåsning, medan 4-taktsmotorer har två arbetscykler per revolution. Detta innebär att 2-taktsmotorer kräver smörjning för att undvika friktion och överhettning under varje arbetscykel.

2-taktsolja är speciellt utvecklad för att tillgodose dessa krav. Det blandas med bensin och bränsle för att smörja motorn. Det finns två huvudsakliga typer av 2-taktsolja: mineralbaserad och syntetisk. Mineral 2-taktsolja är billigare men har mindre prestanda jämfört med syntetisk 2-taktsolja, medan syntetisk 2-taktsolja är dyrare men har bättre prestanda och livslängd.

Det är viktigt att använda rätt typ av 2-taktsolja för att säkerställa optimal prestanda och livslängd för 2-taktsmotorn.

Aktiva filter

Referens: 42200-1

AMB OILS 4T RACING SAE 10W40

Recension(er): 0

Amb Oils 4T Racing SAE 10W40 Amb Oils 4T Racing SAE 10W40 är en ny generation, högpresterande, helt syntetisk motorolja för fyrtakts motorcyklar baserade på helt syntetiska basoljor och högkvalitativa tillsatser. Amb Oils 4T Racing SAE 10W40 har högt och stabilt viskositetsindex för att säkerställa bästa möjliga smörjning vid eventuella arbetsförhållanden...

Pris 125,00 kr
Mer
Slut i Lager