Hem
Olje- och smörjhantering
Olje- och smörjhantering

Olje- och smörjhantering

Olje och smörfettspumpar

Våra pneumatiska fettpumpar är en väl beprövad produktlinje sedan många år. Den pneumatiska motorn i mässing och aluminiumlegering garanterar en pålitlig användning och ett enkelt underhåll. Pumpsystemen inkluderar en stång i härdat stål, lämplig även för tunga applikationer. Packningarna och tätningarna är lämpliga för användning med nästan alla universalfetter på basis av mineralolja från viskositet NLGI 000 upp till NLGI 3. Valet av lämplig pump för den individuella applikationen beror mycket på typen och egenskaperna hos smörjmedlet som ska pumpas. Pumpning av fett betyder att förflytta en högviskös vätska som vid utmatningspunkten uppvisar ett tätt tillstånd. En vätskas VISKOSITET beskriver dess förmåga att motstå partiklarnas rörelser.

KOMPRESSIONSFÖRHÅLLANDEN beskriver förhållandet mellan ytan på kolven inuti pumpmotorn och ytan på kolven som pumpar vätskan. Ju högre detta värde är, desto högre är vätskans utloppstryck. Eftersom fetter är blandningar av mineraloljor och tvålar (täta, oorganiska ämnen) och därför har en hög viskositet, är det nödvändigt att använda pumpar för utmatningen som har ett högt kompressionsförhållande såsom 50:1 – eller 100:1 – pump

Aktiva filter

Referens: KP4194AVMC

Pumpkit 4:1 för helfat olja med vagn inkl vinda

Recension(er): 0

Tryckluftsdriven 4:1 pump för helfat med vagn och vinda Pumpens främsta användningsområde är motorolja, hydraulolja & dieselolja, används i  distributionssystem, ledningar, slangvindor och mätare.

Pris 14 980,00 kr
Mer
Sista produkten i lager